joi, 6 februarie 2014

Stiti ce sunt antioxidanti ?

Cu toţii am auzit în ultimii ani despre importanţa antioxidanţilor în  menţinerea sănătăţii organismului nostru. Antioxidanţii ne protejează,  în primul rând,  împotriva radicalilor liberi din organism.
Indiferent cât de sănătos este stilul nostru de viaţă, tot suntem expuşi acţiunii radicalilor liberi din aer, apă şi chimicalele din alimente. Radicalii liberi pot fi, de asemenea, rezultatul unor inflamaţii sau infecţii apărute în organism.
Radicalii liberi sunt deosebit de nocivi, putând cauza boli grave, cum ar fi cancerul, afecţiuni ale inimii etc. Din moment ce nu îi putem evita, consumul zilnic de antioxidanţi ne poate proteja împotriva lor şi a efectelor pe care le provoacă. Acesta este motivul pentru care multe persoane sănătoase consumă suplimente alimentare, inclusiv mangostana, zilnic. Este mult mai uşor să fim conştienţi de importanţa menţinerii sănătăţii organismului, decât să avem de-a face mai târziu cu probleme de sănătate care pot deveni evidente.

Garcinia mangostana conţine o cantitate mare de xantone, care sunt nişte antioxidanţi foarte puternici. Există o familie întreagă de antioxidanţi, dar cei mai dinamici dintre aceştia se găsesc în mangostana.Mangostana este un fruct exotic care provine din Asia. Prima dată a fost descoperit în Burma şi Siam . Copacul necesită o climă ecuatorială, foarte caldă şi umedă.  Fructul, cu  numeroase beneficii pentru sănătate, este unul dintre cele mai delicioase din lume, câştigându-şi denumirea de “regina fructelor” sau “darul zeilor”.
Pericarpul fructului este deosebit de bogat în diferite  xantone cunoscute că exercită activităţi biologice unice. De-a lungul anilor, asupra fructului s-a efectuat un număr enorm de cercetări, cu scopul de a determina efectele sale benefice asupra organismului. Cercetătorii au descoperit şi clasificat aproximativ 200 de xantone, din care 40 se găsesc în fructul mangostana.
Xantonele se deplasează prin organism şi efectiv nimicesc radicalii liberi întâlniţi în drumul lor, lăsând organismul mai curat şi mai sănătos decât înainte. Cele mai importante xantone din mangostana includ: alfa-mangostinul, beta-mangostinul, gama-mangostinul, garcinonele A, C, D, mangostanolul, gartaninul. Cercetări efectuate independent au dovedit că acestea, împreună cu celelalte xantone din fruct, au efecte antiinflamatorii, anticonvulsive, antialergice, antitumorale şi antiplachetare, pentru a numi doar câteva.
Cercetările ştiinţifice au demonstrat fără echivoc că nici un alt fruct nu are efecte atât de benefice asupra sănătăţii ca şi mangostana, şi aceasta, datorită xantonelor din fruct.
Xantho PLUS, fabricat de CaliVita, mai conţine un amestec patentat special de antioxidanţi puternici, cum sunt extractul de ceai verde, de grepfrut, de seminţe de struguri, rodie şi afine.
Suplimentul alimentar se recomandă persoanelor care suferă de un stres oxidativ puternic - alimentaţie nesănătoasă, fumat, consum de alcool, efort fizic intens, expunere la smog, precum şi tuturor persoanelor care îşi doresc o protecţie antioxidantă puternică.
Acest produs deosebit de la CaliVita se poate comanda acum AICI : www.mypurnutrition.com .
Pentru sanatatea ta,

Giony

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu