Cu toţii am
auzit în ultimii ani despre importanţa antioxidanţilor în menţinerea sănătăţii organismului nostru.
Antioxidanţii ne protejează, în primul
rând, împotriva radicalilor liberi din organism.
Indiferent cât
de sănătos este stilul nostru de viaţă, tot suntem expuşi acţiunii radicalilor
liberi din aer, apă şi chimicalele din alimente. Radicalii liberi pot fi, de
asemenea, rezultatul unor inflamaţii sau infecţii apărute în organism.
Radicalii
liberi sunt deosebit de nocivi, putând cauza boli grave, cum ar fi cancerul,
afecţiuni ale inimii etc. Din moment ce nu îi putem evita, consumul zilnic de
antioxidanţi ne poate proteja împotriva lor şi a efectelor pe care le provoacă.
Acesta este motivul pentru care multe persoane sănătoase consumă suplimente
alimentare, inclusiv mangostana, zilnic. Este
mult mai uşor să fim conştienţi de importanţa menţinerii sănătăţii
organismului, decât să avem de-a face mai târziu cu probleme de sănătate care
pot deveni evidente.
Garcinia
mangostana conţine o cantitate mare de xantone, care sunt nişte
antioxidanţi foarte puternici. Există o familie întreagă de antioxidanţi, dar
cei mai dinamici dintre aceştia se găsesc în mangostana.Mangostana este un fruct
exotic care provine din Asia. Prima dată a fost descoperit în Burma şi Siam . Copacul necesită o climă ecuatorială,
foarte caldă şi umedă. Fructul, cu numeroase beneficii pentru
sănătate, este unul dintre cele mai delicioase din lume, câştigându-şi denumirea
de “regina fructelor” sau “darul zeilor”.
Pericarpul fructului este deosebit de bogat în
diferite xantone cunoscute că exercită activităţi biologice unice. De-a
lungul anilor, asupra fructului s-a efectuat un număr enorm de cercetări, cu
scopul de a determina efectele sale benefice asupra organismului. Cercetătorii au descoperit şi clasificat
aproximativ 200 de xantone, din care 40 se găsesc în fructul mangostana.
Xantonele
se deplasează prin organism şi efectiv nimicesc radicalii liberi întâlniţi în
drumul lor, lăsând organismul mai curat şi mai sănătos decât înainte. Cele mai
importante xantone din mangostana includ: alfa-mangostinul, beta-mangostinul,
gama-mangostinul, garcinonele A, C, D, mangostanolul, gartaninul. Cercetări
efectuate independent au dovedit că acestea, împreună cu celelalte xantone din
fruct, au efecte antiinflamatorii, anticonvulsive, antialergice, antitumorale
şi antiplachetare, pentru a numi doar câteva.
Cercetările
ştiinţifice au demonstrat fără echivoc că nici un alt fruct nu are efecte atât
de benefice asupra sănătăţii ca şi mangostana, şi aceasta, datorită xantonelor
din fruct.
Xantho PLUS,
fabricat de CaliVita, mai conţine un amestec patentat special
de antioxidanţi puternici, cum sunt extractul de ceai verde, de grepfrut, de
seminţe de struguri, rodie şi afine.
Suplimentul
alimentar se recomandă persoanelor care suferă de un stres oxidativ puternic -
alimentaţie nesănătoasă, fumat, consum de alcool, efort fizic intens, expunere
la smog, precum şi tuturor persoanelor care îşi doresc o protecţie antioxidantă puternică.
Pentru sanatatea ta,
Giony
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu