duminică, 11 noiembrie 2012

Cunosti ce rol are vitamina D in organism?


                     Cunosti ce rol are vitamina D in organism?
Vitamina D este o vitamina solubila in apa care joaca un rol important in numeroase functii ale organismului. Din cate se cunoaste aceasta actioneaza cel mai bine impreuna cu calciu, ajutand la intarirea sistemului osos. Vitamina D este de asemenea implicata in reglarea sistemului imunitar si ajuta la prevenirea cancerului. Corpul poate sintetiza vitamina D cand pielea este expusa la soare. Vitamina D se gaseste de asemenea in cateva alimente cum ar fii laptele imbogatit cu vitamina D. Vitamina D are doua forme: Vitamina D2 si Vitamina D3.
La copii deficienta vitaminei D poate cauza rahitism, o boala care are ca rezultat oase subtiri si fragile.Persoanele care au pielea neagra si nu absorb razele solare la fel de bine ca cei care au pielea alba au un risc crescut de a avea o deficienta de vitamina D.

Cercetatorii au inceput sa descopere ca un nivel scazut de vitamina D poate conduce la alte afectiuni cum ar fii: cancerul, cancerul de colon, cancerul de san, cancerul de prostata, hipertensiunea arteriala, depresia si obezitatea.

Afectiuni in care Vitamina D are efecte pozitive

- luand o cantitate adecvata de vitamina D puteti preveni o serie de afectiuni;
Ostoporoza
Vitamina D ajuta organismul sa absoarbe si sa utilizeze calciul care este indispensabil pentru sistem osos optim. Obtinerea unei cantitati suficiente de vitamina D este foarte importanta mai ales ca cea mai mare parte a sistemului osos se formeaza cand suntem tineri. Femeile aflate la post-menopauza au un risc crescut de a face ostoporoza. Insa suplimentarea cu vitamina D si calciu reduce rata de pierdere a masei osoase. Prevenind ostoporoza reducand astfel si riscul fracturilor.
Alte afectiuni ale sistemului osos
Vitamina D protejeaza organismul impotriva rahitismului, osteomalaciei, si pierderea masei osoase la adulti. Persoanele care nu se expun la soare cel putin 45 de minut pe saptamana ar trebui sa ia un supliment de vitamina D.
Probleme ale paratiroidelor
Cele patru glande paratiroide sunt localizate in gat. Acestia produc hormonul paratiroidian care ajuta organismul sa stocheze si sa foloseasca calciu si fosforul. Vitamina D este adesea folosita sa trateze afectiunile ale glandei paratiroidiene.
Hipertensiunea Arteriala
Persoanele cu nivel scazut de vitamina D au un risc crescut de a dezvolta hipertensiunea arteriala decat cele care au un nivel ridicat de vitamina D. Efectele vitaminei D asupra hipertensiuni arteriale pot varia, in timp ce la persoanele care au probleme cu rinichii sau au hiperparatiroidism si dezvolta hipertensiunea arteriala , nivelul scazut de vitamina D poate fi o cauza. 
Cancer

O cantitate adecvata de vitamina D scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. In special cancerul de colon, san, prostata, piele si pancreas. Administrarea de calciu si vitamina D impreuna la femeile dupa menopauza scade riscul ca acestea sa dezvolte cancer, in comparatie cu cele care nu au luat acest supliment.
Depresia de sezon
Depresia de sezon este un tip al depresiei care apare in lunile de iarna din cauza lipsei razelor solare. Starea persoanelor cu depresie de sezon se imbunatateste daca acestia isi suplimenteaza alimentatia cu vitanina D.
Diabet
Persoanele cu nivel scazut de vitamina D prezinta un risc crescut de a dezvolta diabet de tip II decat persoanele care au un nivel ridicat de vitamina D.
Afectiuni ale inimii
Persoanele cu nivel scazut de vitamina D au un risc ridicat de a dezvolta afectiunii ale inimii incluzand : atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca, decat persoanele care aveau un nivel ridicat de vitamina D. Nivelul scazut de vitamina D creste riscul depunerea calciului pe artere duce la aparitia arterosclerozei care poate provoca atac de cord si accident vascular cerebral.
Scleroza multipla
Femeile care au luat 400 IU de vitamina D pe zi au un risc scazut de a dezvolta scleroza multipla. Si un nivel ridicat de vitamina D in sange este asociat cu un risc scazut de a dezvolta scleroza multipla atat la barbati cat si la femei.
Obezitatea
Persoanele cu un nivel scazut de vitamina D in sange sunt mai predispuse de a dezvolta obezitate decat perosanele care au un nivel ridicat de vitamina D.

Suplimentele Naturiste pe baza de vitamina D care se gasesc la firma CaliVita sunt : Strong Bones Plus , Lion Kids cu D si se pot comanda aici : http://www.mypurnutrition.com/produse.html  .

Pentru sanatatea ta ,

Giony


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu